Skip to content
inside

Dedikert Vserver

En webløsning må alltid ligge på en server som er til knyttet Internett. Man har vanligvis to forskjellige typer serverløsninger, en delt server eller en dedikert server. En delt server brukes av mange mindre webløsninger, der pris og forenklet administrasjon er viktig. Med en dedikert server kjører det kun én webløsning på serveren, noe som gir webhosting av høyere kvalitet.

Økt kapasitet og forbedret responstid
dedikert server fra getsFordi serveren brukes av kun én webløsning har man flere ressurser tilgjengelig, og antall brukere som kan bruke websiden blir økt kraftig. Samtidig trenger webløsningen aldri vente på at ressurser på serveren skal bli tilgjengelige, dermed blir responstiden en del bedre.

Som en tommelfingerregel kan man si at det er nødvendig med en dedikert server dersom man opplever mer enn tusen besøkende om dagen, eventuelt hundre samtidige besøk (innen 20 minutter).

Fleksibel og skreddersydd webhosting
Når en har full kontroll over serveren, kan man detaljstyre sikkerhetskrav og installert programvare. Et delt servermiljø har en rekke sikkerhetskrav og begrensninger i utvalg av programvare som kan installeres på webløsningen. En dedikert server gir maksimal frihet til å skreddersy miljøet slik at webløsningen kan yte optimalt.

Økt oppetid
Tilfredsstillende oppetid er ikke spesielt vanskelig å få til med et vanlig webhotell. Men nedetiden på disse webhotellene er vanligvis forårsaket av endringer eller problemer med et av de andre webhotellene på samme server. Dette vil en unngå om man bytter til en dedikert server.

Normalt vil nedetiden bli ca halvert ved å bytte til en dedikert server. Alle nettbutikker med en viss omsetning bør ligge på en dedikert server, siden de ofte har en høy inntjening per time. Kun noen få timers nedetid i året kan gi større direkte tap i tapt salg enn kostnaden ved en dedikert server. For webløsninger som er avhengige av søkemotorplasseringer er også oppetid svært viktig. Gjentatt nedetid når websiden blir indeksert av søkemotorene er en vanlig årsak til dårligere søkemotorplasseringer i for eksempel Google.

Sikkerhet mot datainnbrudd
Når man kjører en egen server, begrenses muligheten for innbrudd på serveren dramatisk. Et av de første målene til en inntrenger vil være å skaffe seg tilgang til å kjøre programmer og overføre filer til serveren. Dersom man kjører en server med for eksempel 50 webapplikasjoner, betyr det at en inntrenger har 50 webløsninger som kan undersøkes for sikkerhetshull, og 50 brukernavn/passord som man kan forsøke å bryte, for å skaffe seg denne tilgangen. Ved å bruke en dedikert server har man alltid bare én løsning, og dermed bedre sikkerhet mot datainnbrudd.

Tilgang til store mengder lagringsplass
Sammen med en dedikert server kan man kjøpe et abonnement på lagringsplass i vår lagringsløsning. Man kjøper et abonnement på en kvote med et gitt antall gigabyte, og betaler en månedspris for dette. Kvoten kan utvides etter som lagringsbehovet øker. Filene vil være sikret slik at de kun kan endres fra enkelte servere, de beskyttes dessuten av en automatisk backupløsning. Løsningen har veldig god kapasitet, og man kan om nødvendig utvide kvoten til tusenvis av gigabyte.

Share This
Scroll To Top